piątek, 2 października 2015

Podudzia z kurczaka




Dzisiaj coś dietetycznego i zdrowego w sam raz na jutrzejszy sobotni obiad! Czyli drób!

Składniki:
- 1 tacka z podudziami kurczaka
- cebula
- 1 łyżka kuminu
- szczypta chilli
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- garść posiekanej mięty
- 2 łyżki przecieru pomidorowego

Przygotowanie:

Podudzia natrzeć zmieszanymi wcześniej w soku z cytryny przyprawami (kumin, chilli) i posiekaną mięta oraz startym czosnkiem. Odstawić na 20 minut.
Rozgrzać na patelni olej i wrzucić nasze kawałki kurczaka, kawałki pokrojonej w krążki cebuli oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego.
Przykryć pokrywkę aby cebula puściła sok a kurczak dusił się w swoim własnym sosie.
Po 20 minutach wszystko gotowe.

Do tego tylko roszponka, której jesteśmy ogromnymi fanami!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz