sobota, 14 marca 2015

Mus bananowy





Składniki na 2 porcje:

  • 200 ml mleka słodzonego, zagęszczonego
  • 2 duże banany
  • sok z cytryny
  • listki mięty do przybrania

Przygotowanie:
  • Banany zmiksować na purre. Dodać mleko słodzonego i miksować dalej. Na samym końcu sok z cytryn. 
  • Rozlać do filiżanek i odstawić do lodówki by deser się schłodził. 
  • Przybrać listkami mięty. 

2 komentarze:

  1. pyszny, może stanowić samodzielnie deser lub posłużyć jako dodatek do bardziej wymyślnych deserów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy przepis, ale dla mnie chyba byłoby to za słodkie. Często robię krem z bananów i już jest mega słodki, a co dopiero z zagęszczonym mlekiem słodzonym...Ale pokażę ten przepis mamie, ona uwielbia wszystko co jest słodkie :P

    OdpowiedzUsuń