niedziela, 29 czerwca 2014

Sos tabasco to dla początkujących a dla zaawansowanych pimenta a moda brasileira




Oczekując na kolejny mecz tym razem Kostaryka - Grecja Brasileiro łaskawie zdradził sekret przygotowania swojego zabójczej przyprawy, po której co niektórzy potrzebują szklanki wody. 

Składniki proste i przygotowanie proste, trochę trudniej z proporcjami więc skazani jesteśmy wszyscy na tzw. działanie na wyczucie. 
Zaczynajmy. 
Krok 1: bierzemy słoik powiedzmy 0,5 litra
Krok 2: wrzucamy do środka 2 garści ostrych małych papryczek (świeżych nie suszonych)
Krok 3: dodajemy 1 ząbek czosnku i 1 małą łyżeczkę soli
Krok 4: zalewamy słoik miksturą oliwy i mocnego alkoholu: wódka lub też słynna brazylijska Cachaca (bimber z trzciny cukrowej) w proporcjach 1:1. 
Krok 5: zakręcamy słoik i czekamy z tydzień czasami dwa, zostawiając w miejscu uodsobnionym, tylko uwaga nie wkładajmy do lodówki!

a później wystarczy parę kropel...







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz