niedziela, 15 marca 2015

Domowe ciasto kokosowe


Kokos to istotny składnik deserów brazylijskich. Dzisiaj czas na ciasto kokosowe, oczywiście proste i szybkie w przygotowaniu bo takie lubimy najbardziej.

Składniki: 

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 szklanki śmietany
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i wstawić do nagrzanego piekarnika (temperatura średnia ok.170C -180C) na 45 minut.


Ciasto nie jest zbyt słodkie. Można jeść go samo ale my proponujemy razem z dżemem czy konfiturą. Dodatkowo wystarczy kawałek by nim się nasycić, ma konsystencję domowej roboty razowca tym samym będąc dobrym pomysłem na śniadanie:-)

Smacznego!



Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Wypieki

3 komentarze: