Kokos to istotny składnik deserów brazylijskich. Dzisiaj czas na ciasto kokosowe, oczywiście proste i szybkie w przygotowaniu bo takie lubimy najbardziej.
Składniki:
- 3 szklanki mąki tortowej
- 2 szklanki śmietany
- 2 szklanki cukru
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i wstawić do nagrzanego piekarnika (temperatura średnia ok.170C -180C) na 45 minut.
Ciasto nie jest zbyt słodkie. Można jeść go samo ale my proponujemy razem z dżemem czy konfiturą. Dodatkowo wystarczy kawałek by nim się nasycić, ma konsystencję domowej roboty razowca tym samym będąc dobrym pomysłem na śniadanie:-)
Smacznego!
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńnarobiliscie mi apetytu :) sciskam mocno KK
OdpowiedzUsuńPięknie musiało pachnieć :)
OdpowiedzUsuń